“Eenmaal per jaar een hele dag in het teken van scouting”.
 
De scoutinggroepen uit Son en Breugel doen een oproep aan alle kinderen in het dorp. Wie namelijk wil ervaren hoe uitdagend scouting is, is dan welkom. Doe mee samen met de scouts van Margaretha Sinclair, Mgr. Bekkersgroep en Dutmella.
 
In het hele land worden de laatste zaterdag van maart tal van activiteiten georganiseerd door en voor scouting groepen. 
 
In Son en Breugel vindt de Scout it Out plaats in en om het centrum. Wij verzamelen bij de kiosk.
Voorbeelden van activiteiten die de afgelopen jaren georganiseerd zijn: een zeskamp, een vossenjacht, een spelcarroussel en een etalagespeurtocht.
 
Deze activiteit is voor leden en niet-leden, de manier om kennis te maken met scouting en te laten zien hoe leuk en actief scouting is.
In 2014 wordt de Scout it Out gehouden op 29 maart. We starten om 13.00 uur en ronden af rond 16.15 uur.
 
Eén van de persberichten die de afgelopen jaren over de nationale scoutingdag verschenen is:
 
SON EN BREUGEL - Honderden scoutinggroepen zetten zaterdag hun deuren wijd open in het teken van de Nationale Scoutingdag. Zo ook Scouting Dutmella en Scouting Margaretha Sinclair. Zij laten van 12.30 tot 16.30 uur in het centrum van Son en Breugel zien was ze te bieden hebben.
 
De centrale plekken zijn het Raadhuisplein en Kerkplein. Van daaruit is er een vossenjacht in het centrum. Ook kunnen de mensen zelf brood bakken en diverse oud-Hollandse spellen spelen. Scoutinggroep Dutmella heeft haar thuisbasis bij het Oude Meer en Scoutinggroep Margaretha Sinclair bij de Breugelse kerk. Tijdens de Nationale Scoutingdag gonst het in het hele land van de bedrijvigheid in en rond de scoutingclubhuizen en stads- en dorpscentra. De scoutinggroepen halen dan alles uit de kast om te laten zien wat scouting inhoudt. Iedereen kan kennismaken met de jeugd- en jongerenorganisatie door de vele georganiseerde activiteiten. Ook maken de groepen van de gelegenheid gebruik om vrijwilligers te werven voor leidinggevende en bestuurlijke functies.
 
En na afloop van de activiteit:
 
SON EN BREUGEL - Het centrum van Son en Breugel stond zaterdagmiddag in het teken van de Nationale Scoutingdag. Scouting Dutmella en Margaretha Sinclair lieten aan het winkelende publiek zien wat ze te bieden hebben. Vanuit het Raadhuisplein en het Kerkplein werden dan ook verschillende activiteiten georganiseerd. Zo was er een vossenjacht in het centrum en konden de mensen zelf brood bakken en diverse oud-Hollandse spellen spelen. Iedereen kon kennismaken met de jeugd- en jongerenorganisatie. Ook maakten de groepen van de gelegenheid gebruik om vrijwilligers te werven voor leidinggevende en bestuurlijke functies.