Als jij zelf wilt kiezen wat je gaat doen, als je van afwisseling houdt, als je het fijn vindt om anderen te helpen,  als je graag je omgeving verkent, je natuurlijk van gezelligheid houdt en als je een meisje bent tussen de 11 en 15 jaar……..

Dan zou je wel eens een prima Verkenster van Scouting Dutmella kunnen worden!

In een klein groepje maak je samen met de leiding plannen voor programma’s en activiteiten. Met elkaar ben je bezig plezier te hebben in je eigen omgeving.

Zin om mee te doen? Dan kun je het beste zelf een keer komen kijken bij de Verkensters van Scouting Dutmella in Son en Breugel.

Elke zaterdag van 10.00 tot ongeveer 13.00 uur komen we bij elkaar om in en rondom onze blokhut bij het Oud Meer in Son.

De Verkensters zijn onderverdeeld in kleinere ploegen: de patrouilles. Iedere patrouille heeft een eigen naam (Koala's, Panda's, Grizzly's en Kodiaks). Iedere patrouille heeft een leider, een PL, en een assistent; een APL.

Wat doen we? Torens bouwen, koken zonder pannen op houtvuur, een spannend spel in het bos, kortom: teveel om op te noemen.

Daarnaast gaan we regelmatig een weekend op kamp. Soms in onze eigen blokhut, meestal kamperend ergens in de buurt.
We doen mee aan kookwedstrijden en komen dan andere scoutinggroepen uit de regio tegen op de RSW, de Regionale Scouting Wedstrijden. Hier kan je je scoutingtechnieken meten met 400 andere scouts voor een plaats op de LSW (Landelijke Scouting Wedstrijden).

In juli/augustus gaan we elk jaar een week op kamp: het zomerkamp. Dan ben je een hele week zelf bezig met bijvoorbeeld eten koken, spelen, kampvuur, een fietstocht, een excursie, enz.

Meestal gaan we in Nederland op zomerkamp, soms ook in het buitenland.

In 2013 zijn de Verkensters op groot-zomerkamp geweest. Dat is ongeveer 1 keer per 5 jaar. We hebben een heerlijke tijd gehad in Kroatië, Venetië en Zwitserland! Kijk maar naar de foto's hiernaast.

Heb je interesse om Verkenster te worden? Leuk! Stuur je bericht naar  en wij nemen contact met je op!